söndag 11 december 2011

Avluftning...

I helgen var det dags för ett jobb som jag skjutit lite på...det har blivit dags att borra ett hål i taket för att montera den lilla "skorstenen", som är till för avluftningen av avloppet. Det tar ju emot lite att borra ett stort hål i taket som man ju försökt göra så tätt som möjligt med papp & plåtar.

Vädrets makter är också med, men några kalla dagar och isigt tak tidigare i veckan, så är det nu några plusgrader och ett någorlunda torrt tak att klättra på. Sagt och gjort, måttar och kör...typiskt nog så går den lilla borren som styr håltagaren av, och det blir helt omöjligt att fixera rätt. Provar då en annan "borr" som är gjord för trä, och den vill inte riktigt göra jobbet på plåten. Så, jag rotar vidare och finner till slut en lösning vilket gör att jag kan fortsätta borrandet. Voila...vi e igenom.

Därefter blir det dags att kladda med silicon, gummimanchetter, plåtkragar, skumgummiband och täckplåtar för att få till ett tätslutande lock runt hålet....men nu kommer mörkret och därmed kylan. Plåttaket förvandlas snabbt till en isbana...och när man är 5 meter upp så vill man helst slippa detta...kryper ner och fortsätter en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar