onsdag 17 augusti 2011

Den som väntar på nå't gott...

...väntar oftast förgäves.

Så känns det iallafall med vår telefon/bredbands installation. I slutet av Maj begärde jag en flytt av vårat abonnemang ifrån den gamla adressen till det nya huset. En smal sak kan tyckas. Men eftersom vi tidigare haft en luftledning till sommarhuset (som vi rev), så krävdes det nu lite mer jobb när en tekniker skall dra en ny markkabel. Tyvärr är det ju även så att när det gamla kopplades ut, så måste man "installera" ett nytt abonnemang, även om kabel hänger i stolpen där vi lämande den, när sommarhuset revs. Detta kalas kostar ca 10.000 kr !!!  Wow, inget skam där inte. Sagt och gjort, vi skrapar ihop ytterligare en slant och beställer detta...och det var som sagt i Maj. Enligt avtalet som vi skickade in så skulle det ta ca 4-6 veckor.

När det nu gått ca 2½ månad så kommer dom förbi för att installera kabeln. Inge vidare service Telia/Eltel.

Tyvärr stöter vi sedan på lite problem när vi skall använda draglinan i det rör som Rolle & Co grävt ner till vägen där telestolpen står. Tvärnit...snöret går inte att rubba en millimeter. Teleteknikern och jag felsöker och gräver fram nya rör och efter en timme lyckas vi få fram en kabel till huset. Det visade sig att det rör som förberets vid vägen inte var rätt rör...det mynnade inte ut någonstanns där vi kunde hitta den...men det löste sig.

Så har vi tur så kommer ett svagt tuuuuut att höras i luren imorgon när väl Telia gjort sitt, efter att monteringen är klar. Väntar med spänning. =P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar