tisdag 12 april 2011

Slutbesiktning...

Nu är dagen här...den som alla nybyggare går och väntar på...dvs dagen då färdigställandet av ens nya hus skall genomgås och kontrolleras, och förhoppningsvis även godkännas. Vi får besök av Ulf Nordin ifrån Ektomta Bygg & VA Konsult AB.

Till att börja med har vi en genomgång av kontrollplaner och att all pappersexercis har följts i hela processen. Ulf berättar även hur allt går till samt vad som kontrolleras, och att det även finns toleranser på vad som anses fel. Allt besiktas okulärt, dvs golv besiktas stående, väggar från ett par meters avstånd m.m. Under tiden förväntas även jag som kund kommentera saker som vi har frågor om, så att vi kan ta upp dom på en gång för behandling och eventuell åtgärd.

Allt löper på bra, vi hittar inga stora fel, bara några små "slarvfel", bla att det saknas barnspärr på två lådor, ett tilluftsrör (utomhus) som är av "fel" plastsort, putsen på stödmuren har även börjat släppa...pga felaktig blandning med för mycket sand. Sen hittade vi även att ett av de stora fönstren i vardagsrummet hade en "skada" i 3-glas konstruktionen, så den får reklameras.  I badrummet hittade vi även en skadad platta samt ett hål där det saknades lite silikon. Så på det hela var det inga stora fel.

Ulf kommenterade även att huset byggs under en idealisk period, och en vinter med extra bra förutsättningar, dvs torrt och kallt under en längre tid...vilket även troligtvis skulle medför mindre sprickbildning inne på väggskarvar och liknade.

För övrigt kunde bara Ulf berömma, allt såg mycket bra ut....och det var ju väldigt skönt att höra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar