fredag 1 april 2011

Fullt hus...

Idag var det full aktivitet i stugan. Innan klockan slog halv åtta var Daniel redan på plats för att montera den nya duschdörren, som ersatte den felaktiga i krom. Kort därefter knackade sotarn på dörren för att inpektera imkanalerna och se att köksfläken var godkänd. Gick bra. Inga anmärkningar, dock insåg vi att man måste köra på ganska hög effekt för att få undan allt "os". Lite av problemet med dessa ö-lösningar, där rök och os kan försvinna åt alla håll.

Strax före åtta kom även Leif på besök...han hade planerat att köra en förbesiktning av huset...även om vi inte var helt klara med alla detaljer. Eftersom vi hade en del extra material inne, började vi med att röja ut och städa undan täckpapp på golvet. Tanken är att efter idag så skall allt vara klart...

Mitt i allt slit dyker så även målarna upp, som skall bättra på evenetuella missar och skador som kommit på de målade ytorna sedan de var här sist. Nu var det full aktivitet. Pling-plong...dörrklockan ringer igen...och nu är det IVT-teknikern som kommit för att ställa in ventilationen samt även ha en genomgång av värmepumpens funktioner.

I vårat gamla hus hade vi en Nibe värmepump, av tidig generation, och man ser att det hänt lite sedan dess...denna verkade mer genomtänkt och hade fler finesser, även om den inte är så avancerad som t.ex bergvärmepumpar är.

Sopberget utanför bara växer allt eftersom vi bär ut skräpet inifrån...ser ut som om vi borde köra några lass i helgen. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar