onsdag 19 oktober 2011

Trassel med värmen ?

Nu har det börjat blir lite kyligare ute, vilket ju även märks på innetemperaturen som ju styrs av en utegivare...och när det ibland närmar sig nollan så får denna mekanism lite svårt att pytsa ut rätt mängd värme till golvslingorna (har man ju hört)  :P

Och nu är det ett av rummen som är klart kallare, typ bara runt 17-18 grader, medans övriga ligger över 20. Har provat att justera det med den elektroniska panelen som sitter i rummet...men det ger ingen effekt ?

Kontaktade Leif för att höra hur man går till väga, så idag är han förbi för att skruva lite på de ventiler som styr flödet. Efter installationen så justerades slingorna per rum efter volym och yta, men det är inte alltid det blir korrekt. Vi kontrollerar installationspärmen och väljer att skruva upp först ett varv (men senare ytterligare ett). För in det i protokollet och väntar någon dag pga fördröjningen i systemet.

Eftersom det är ett slutet system så påverkar ju denna justering alla andra rum, så ju får mindre flöde då detta rum fått mer...så tycker man att det fortfarande är för kallt, så får man gå på värmepumpen istället och "bryta" värmekurvan...

lördag 1 oktober 2011

Trallalalala

Mer plankor har trillat på plats. Valde att göra lite vinklar för att få lite mer liv i trallen, istället för en traditionellt fyrkantig historia. Och dels för att kunna matcha in de trappsteg som senare skall möta trallen som är i nivå med huset, som ju ligger ett antal decimeter lägre.